Familieterapi

Familieterapi kan være nødvendigt for at få friske øjne på en svær situation i familien. Vi kan alle ende i situationer, hvor vi mangler at se tingene fra et andet perspektiv, hvor vi trænger til et rum og en mulighed for at kunne lytte til hinanden med forståelse og empati i stedet for modargumenter og forsvarstaler. Det kan være, at familien er ramt af en tragedie, såsom dødsfald, skilsmisse, alvorlig sygdom eller andet. Så hvadenten det er noget pludseligt eller noget der har været længe undervejs, kan det være en stor hjælp at få talt tingene igennem og at skabe plads til alle tanker og følelser. De forsvinder ikke bare ved, at alle tier. 

Når børn og unge i en familie begynder at agere og reagere på måder de ikke plejer, som eksempelvis at være mere indelukkede, mere tavse, kede af det, ender i flere konflikter i skolen og derhjemme, er det vigtigt at få kigget på årsagerne. 

  • Er der noget nyt i familiedynamikken?
  • Er de voksne fysisk eller mentalt fraværende?
  • Bliver der skældt ud hele tiden? 
  • Er der en skilsmisse på vej eller står I midt i den? 
  • Har barnet været udsat for mobning eller en grænseoverskridelse?
  • Er der flere skænderier hjemme end tidligere?
  • Er der et forøget brug af stoffer eller alkohol? 


Nogle gange vil børn og unge holde på deres tanker og følelser, fordi de vil skåne deres forældre, så de ikke ødelægger stemningen eller gør dem kede af det. Det der kan være svært at komme ud af, er hvis forældrene har interne vanskeligheder og derfor mindre overskud til børnene i hjemmet. Som jeg også beskriver i emnet om parforhold, er det altid vigtigt at begge parter kigger indad og tager ansvar for sin egen trivsel. Børn og unge i hjemmet skal naturligvis guides. Så her kan man ikke forvente de kan klare deres udfordringer alene. Det er nok for de fleste åbenlyst, men i kampens hede, kan de voksne godt komme til at tage skyklapperne på.

Når man rækker ud til en professionel psykolog eller psykoterapeut, er man allerede nået langt, da man har erkendt at man ikke længere kan vikle sig selv ud af de vanskeligheder man står i. 

Hvis I henvender jer til mig, vil jeg lave et pakkeforløb som er skræddersyet til jeres ønsker og behov. Det kan være vi aftaler at I kombinerer det, så I kommer samlet, hver for sig, de voksne for sig og børnene for sig, i en slags turnus. Det kan også være, at det er fint I blot møder op som forældre og via samtalerne, får gode redskaber til jer selv og børnene,  finder en større indre ro, får øget bevidstheden og dermed automatisk få et større overskud. Alting handler jo selvfølgelig om, hvor problematikken stammer fra. Børnenes alder har jo også meget at sige i forhold til hvordan det hele skal gribes an, for mig som psykoterapeut. 

Kontakt mig og hør nærmere. Familieterapi er et samarbejde hvor jeg vil være jeres rådgiver, der bevarer overblikket og sørger for at alle bliver set og hørt.

Kontakt mig i dag for at høre hvordan jeg kan hjælpe jer.

Malene Dahl Olesen

Du kan kontakte mig på:
  29 84 55 39
  info@minpsykoterapeut.dk

eller via formularen herunder: